JADŁOSPIS
1400 Kcal/dzienne
DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%)
  ZUPA II DANIE
Poniedziałek

30-09-2019

Płatki owsiane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), filet z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. Zupa barszczyk ukraiński (250 ml)

 

 

(seler, śmietana)

Pierogi ruskie z jogurtem(200g), surówka z marchwi i jabłek (100g)

Kompot (250 ml)

 

 

(pszenica, ser twarogowy)

Herbata z rumianku (250 ml)

 

Sałatka owocowa – 1 porcja

 

 

(miód)

Wtorek

01-10-2019

Herbata miętowa z imbirem (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z sera twarogowego i ogórków z koperkiem (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.

 

Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml)  

 

 

 

 

(seler)

Udko kurze , pieczone w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g). Kompot (250 ml)

 

 

 

Kakao na mleku (25 0ml)

 

Pampuch z sosem owocowym – 1 porcja

 

 

(pszenica, miód)

Środa
02-10-2019

 

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, szczypiorek. Arbuz

 

Zupa rosół z makronem (250 ml)  

 

   

(seler, jajko, pszenica)

Kotlet mięsno-warzywny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z brokułem (100g). Kompot (250 ml)

 

 

 

(śmietana)

 

Herbata owocowa (250 ml)

 

Rolada biszkoptowa – 1 porcja

 

(pszenica, jajko, ser twarogowy)

Czwartek

03-10-2019

Herbata miętowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), paprykarz rybny(20g), ser żółty(30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek, szczypiorek.

 

 

Zupa krem z pomidorów z nutką pomarańczy z mozzarella (250 ml)  

 

 

 (seler, śmietana)

Risotto z mięsem wieprzowym (200g), surówka z ogórka(100g)

Kompot (250 ml)

 

 

 

 

 

Smoothe dyniowe (200ml)

 

 

 

 

Piątek

04-10-2019

Płatki jaglane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), dżemy(30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek.  

 

 

 

Zupa z groszku z ziemniakami (250ml)

 

 

 

(seler, śmietana)

Kotlety brokuł (100g), ziemniaki puree z dynią z koperkiem (100g), surówka z sałat w śmietanie (50g) Kompot (250g)

 

 

 

(pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Serek szkolny – 1 szt

Banan – 1 szt.

 

 

 

(ser twarogowy)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011