JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

21-10-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z batatów (20g), pasta z sera tofu (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Zupa barszczyk biały z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi leniwe z masłem (200g), surówka z marchwi i jabłek (100g). Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Smoothie – 1porcja

(miód, cukinia, jabłko, kiwi)

Wtorek

22-10-2019

Płatki jaglane z mlekiem (200 ml), masło(5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica, jajko śmietana)

Gulasz warzywny (100g), kasza gryczana niepalona (100g), ogórek kiszony-1 szt. Kompot (250 ml) Herbata z mięty z cytryny (250ml)

Ryż z jabłkiem i jogurtem, posypane cynamonem – 1 porcja

Środa
23-10-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, pasztet z soczewicy, grillowane tofu, miks sałat, pomidor, szczypiorek.

Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z buraka (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z rzodkwi białej (100g). Kompot (250g)

(pszenica, jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Budyń czekoladowy z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

24-10-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), ser mozzarella (30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Jabłko

(jajko)

Zupa jarzynowa (250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto warzywne (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty z cytryny (250ml)

Rolada biszkoptowa – 1 porcja

(pszenica, jajko, ser twarogowy)

Piątek

25-10-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa pieczarkowa z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Pieczone warzywa (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), ogórek kiszony 1 szt.

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Serek szkolny – 1 szt.

Banan – 1 szt.