JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 29-10-2018 |
Zacierki na mleku roślinnym (200g),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. (pszenica, jajo) |
Zupa z ogórka kiszonego
(250 (seler) |
Pulpety warzywne w sosie pomidorowym(100g), kasza jęczmienna(100g), brokuł na parze (100g) Kompot (jęczmień, jajo, pszenica) |
Herbata owocowa (250g) Rogal mleczny z miodem – 1 szt (pszenica, mleko) |
Wtorek 30-10-2018 |
Herbata miętowa (250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera tofu i ogórka i (30g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa barszczyk z makaronem
(250ml) (seler, pszenica, jajo) |
Leczo warzywne (200g), ziemniaki (100g) Kompot |
Herbata owocowa (250 ml) Mus |
Środa 31-10-2018 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny,pasta ze słonecznika , ser żółty , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni (250 ml) (seler) |
Spaghetti warzywne (250g), ogórek kiszony 1 szt Kompot (pszenica, jajo) |
Herbarta owocowa (250ml) Muffiny (pszenica, żyto, jajo, miód) |
Piątek 02-11-2018 |
Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies) |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Ryż serem tofu i polewą owocową (250g) Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko Banan. (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |