JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
29-10-2018
Zacierki na mleku
(200g),masło
(5g), pieczywo pszenne/żytnie
(30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

(pszenica, jajo)

Zupa z ogórka kiszonego

(250
ml)

(seler, śmietana)

Pulpety drobiowe w
sosie pomidorowym(100g), kasza jęczmienna(100g),
brokuł na parze (100g)

Kompot
(250 ml)

(jęczmień, jajo, pszenica)

Herbata
owocowa (250g)
Rogal mleczny z miodem
– 1 szt

(pszenica, mleko)

Wtorek
30-10-2018
Herbata
miętowa (250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z sera twarogowego
i ogórka i (30g),krakowska sucha (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa barszczyk z makaronem

(250ml)

(seler, pszenica, jajo)

Leczo z
mięsem (200g), ziemniaki (100g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Mus
owocowy z płatkami kukurydzianymi – 1 porcja

Środa
31-10-2018
Stół szwedzki
Kawa inka z mlekiem, pieczywo
pszenne,
masło,pasta
ze słonecznika , ser żółty ,

miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni
(250
ml)

(seler)

Spaghetti
bolognese (250g), ogórek kiszony 1 szt

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbarta
owocowa (250ml)

Muffiny
dyniowe -2 szt

(pszenica, żyto, jajo, miód)

Piątek
02-11-2018
Płatki musli na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo pszenne
(60g), dżem (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa krupnik z kaszy jaglanej
(250
ml)

(seler)

Makaron kokardki z serem twarogowym
i polewą owocową (250g)

Kompot
(250g)

(pszenica, jajo)

Herbata z
mięty (250ml)

Ciastko
zbożow
y – 1 szt

Banan.

(pszenica, żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011