JADŁOSPIS (bezjajeczny,
bezmleczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
29-10-2018
Płatki
kukurydziane na mleku roślinnym(200g),tłuszcz
roslinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie
(30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa z ogórka kiszonego

(250
ml)

(seler)

Pulpety drobiowe w
sosie pomidorowym(100g), kasza jęczmienna(100g),
brokuł na parze (100g)

Kompot
(250 ml)

(jęczmień, pszenica)

Herbata
owocowa (250g)
Bułka pszenna z miodem
– 1 szt

(pszenica, mleko)

Wtorek
30-10-2018
Herbata
miętowa (250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/
graham
(60g), pasta z sera
tofu i ogórka i (30g),krakowska sucha (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250ml)

(seler)

Leczo z
mięsem (200g), ziemniaki (100g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Mus
owocowy z płatkami kukurydzianymi – 1 porcja

Środa
31-10-2018
Stół szwedzki
Kawa inka z mlekiem roślinnym,
pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny,pasta
ze słonecznika , ser z cukinii ,

miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni
(250
ml)

(seler)

Spaghetti
bolognese z makaronem ryżowym (250g), ogórek kiszony 1 szt

Kompot
(250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Muffiny
dyniowe -2 szt

(pszenica, żyto, miód)

Piątek
02-11-2018
Płatki musli na mleku roślinnym
(200 ml),tłuszcz roslinny(5g), pieczywo pszenne
(60g), dżem (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

(Przenica, żyto, owies)

Zupa krupnik z kaszy jaglanej
(250
ml)

(seler)

Ryż
z serem tofu i polewą owocowa (250g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty (250ml)

Baton
owocowy – 1 szt

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011