JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

26-03-2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g)szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z pulpecikami wołowymi

(250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z warzywami (250g)

Kompot(250ml)

Herbata owocowa

(250 ml)

Baton owocowy – 1 szt.

Owoc – 1 szt

Wtorek

27-03 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowy (60g) masło (10g) pasta jajeczna (30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania.

Zupa z brokuła z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż basmati (100g), sos mięsno wrzywny (100g) ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250ml)

(masło)

Koktajl owocowy z kaszą jaglaną – 250 ml

(jogurt, miód)

Środa

28-03-2018

Stół szwedzki

Herbata, pieczywo bezglutenowe, masło, zapiekany ser tofu z żelem owocowym, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Pieczony w piecu kotlet schabowy bez panierki(100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z buraka(50g), marchewka junior (50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z czarnej porzeczki (250 ml)

Deser owocowy z płatkami migdałów – 1 porcja

(miód, jogurt)

Czwartek

29-03-2018

Płatki jaglane na mleku (250ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (10g), pasta rybna z twarogiem (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa z groszku zielonego (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego z ziemniakami (200g), surówka z kapusty pekińskiej z zielonym dressingiem (100g)

Kompot (250 ml)

Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),ser żółty, papryka. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Świąteczna słodycz– 2 szt

Piątek

30-03-2018

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011