JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek 26-03-2018 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10g) pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g)szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z pulpecikami wołowymi (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z warzywami (250g) Kompot(250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt |
||
Wtorek 27-03 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta ze słonecznika (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa z brokuła z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ryż basmati (100g), sos mięsno wrzywny (100g) ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250ml) |
Koktajl owocowy z kaszą jaglaną – 250 ml (miód) |
||
Środa 28-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser tofu na ciepło z żelem owocowym, ser z cukinii, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Pieczony w piecu kotlet schabowy bez panierki(100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z buraka(50g), marchewka junior (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Deser owocowy z granola – 1 porcja (pszenica, żyto, owies, miód) |
||
Czwartek 29-03-2018 |
Płatki żytnie na mleku roślinnym (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g),tłuszcz roślinny(10g), pasta rybna (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z ziemniakami (200g), surówka z kapusty pekińskiej z zielonym dressingiem (100g) Kompot (250 ml) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g),tłuszcz roślinny (10g), ser z cukinii, papryka. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania Świąteczna słodycz– 2 szt |
||
Piątek 30-03-2018 |
||||||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
||||||