JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
19-11-2018
Herbata
owocowa (250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z sera twarogową z ogórka (30g),
szynka drobiowa
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250
ml)

(seler)

Łazanki z
mięsem (250g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajko)

Koktajl
warzywno-owocowy -250 ml

Wtorek
20-11-2018
Płatki
owsiane na mleku z rodzynkami (200g),masło
(5g) pieczywo pszenne/ graham
(30g), ser żółty
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krem z cukinii z grzankami
(250ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Gulasz z
indyka (100g), kasza jęczmienna z soczewicą
(100g),marchew z groszkiem (50g), surówka z kapusty
pekińskiej(50g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Ryż
z jabłkiem – porcja

Środa
21-11-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
masło,pasta z ciecierzycy, szynka
drobiowa,

miks sałat, ogórek
kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa z zielonego groszku z
ziemniakami

(250
ml)
(seler, śmietana)
Spaghetti bolognese (250g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbarta
owocowa (250ml)

Budyń
waniliowy z truskawkami – 1 porcja

(na
mleku roślinnym)

Czwartek
22-11-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło
(10g), pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z
słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250
ml)

(seler, śmietana)

Pierogi
ruskie z jogurtem
(200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 )

(pszenica)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),krakowska
sucha(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
23-11-2018
Zacierka
na mleku roślinnym (200 ml),masło
(5g), pieczywo pszenne-chałka
(60g), ser mozzarella
(30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, jajko)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(250
ml)

(śmietana, seler)

Paluszki
rybne (100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z rzodkwi (50g),
brokuł na parze (50g)

Kompot
(250g)

(pszenica, jajko)

Herbata z
mięty (250ml)
Rolada biszkoptowa – 1 porcja

Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011