JADŁOSPIS (bezmleczny,
bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
19-11-2018
Herbata
owocowa (250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/
graham
(60g), pasta
z sera tofu z ogórka
(30g),
szynka drobiowa
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250
ml)

(seler)

Łazanki z makaronem ryżowym z
mięsem (250g)

Kompot
(250 ml)

Koktajl
warzywno-owocowy -250 ml

Wtorek
20-11-2018
Płatki
owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200g),tłuszcz roślinny
(5g) pieczywo pszenne/ graham
(30g),ser z
cukinii (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krem z cukinii z grzankami
(250ml)

(seler, pszenica)

Gulasz z
indyka (100g), kasza jęczmienna z soczewicą
(100g),marchew z groszkiem (50g), surówka z kapusty
pekińskiej(50g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Ryż
z jabłkiem – porcja

Środa
21-11-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny,pasta z ciecierzycy,
szynka drobiowa,

miks sałat, ogórek
kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa z zielonego groszku z
ziemniakami

(250
ml)
(seler)
Spaghetti
z makaronem ryżowym bolognese (250g)

Kompot
(250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Budyń
waniliowy z truskawkami – 1 porcja

(na
mleku roślinnym)

Czwartek
22-11-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz
roślinny(10g), pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z
słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250
ml)

(seler)

Bukiet
warzyw z ryżem i serem tofu (200g)

Kompot (250 )

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
tłuszcz roślinny(10g),krakowska
sucha(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
23-11-2018
Płatki
kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny(5g),
pieczywo pszenne
(60g), pasta z fasoli z ogórkiem kiszonym (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
(250
ml)

(seler)

Filet
rybny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
rzodkwi (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty (250ml)
Muffina – 1 porcja

Banan.

(pszenica)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011