JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
06-11-2017 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),jajko na twardo – 1 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowym z serem twarogowym polane sosem owocowym – 200 g Kompot– 250 ml ( jogurt) |
Herbata owocowa– 250 ml Baton owocowy– 1 szt Banan Warzywa do chrupania |
Wtorek
07-11 -2017 |
Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Rosół z ryżem (250 ml). (seler) |
Kotlet schabowy w bez panierki pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g) Kompot – 250 ml (pszenica,jajo, masło) |
Koktajl owocowy – 200 ml Chrupki kukurydziane – 1 op. (jogurt) |
Środa
08-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, pasta z sera twarogowego i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek. Śliwki, winogron. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem i ziemniakami (250 ml) (śmietana, seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g) Kompot – 250 ml |
Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja Owoc – 1 szt. |
Czwartek
09-11-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml) (seler, jajo) |
Ryż z jabłkiem polane polewą śmietanową, posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) mięso pieczone (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
10-11-2017 |
Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g), ser żółty(30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny w ziołach pieczony w piecu(100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g), mizeria (50g) Kompot (250 ml) (masło, śmietana,masło, jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny) Banan – 1 szt. ( masło, jajo, kakao bezglutenowe) |