JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

06-11-2017

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),jajko na twardo – 1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowym z serem twarogowym polane sosem owocowym – 200 g

Kompot– 250 ml

( jogurt)

Herbata owocowa– 250 ml

Baton owocowy– 1 szt

Banan

Warzywa do chrupania

Wtorek

07-11 -2017

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Rosół z ryżem (250 ml).

(seler)

Kotlet schabowy w bez panierki pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot – 250 ml

(pszenica,jajo, masło)

Koktajl owocowy – 200 ml

Chrupki kukurydziane – 1 op.

(jogurt)

Środa

08-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, pasta z sera twarogowego i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek. Śliwki, winogron.

Zupa ze szpinaku z jajkiem i ziemniakami (250 ml)

(śmietana, seler)

Risotto z mięsem drobiowym (200g)

Kompot – 250 ml

Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja

Owoc – 1 szt.

Czwartek

09-11-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml)

(seler, jajo)

Ryż z jabłkiem polane polewą śmietanową, posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) mięso pieczone (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

10-11-2017

Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g), ser żółty(30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny w ziołach pieczony w piecu(100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g), mizeria (50g)

Kompot (250 ml)

(masło, śmietana,masło, jajo)

Herbata owocowa – 250 ml

Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny)

Banan – 1 szt.

( masło, jajo, kakao bezglutenowe)