JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

06-11-2017

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Ryż z serem tofu polane sosem owocowym – 200 g

Kompot– 250 ml

Herbata owocowa– 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

07-11 -2017

Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Rosół z ryżem250 ml).

(seler)

Kotlet schabowy w bez panierki pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot – 250 ml

Koktajl na mleku roślinnym owocowy – 200 ml

Chrupki kukurydziane – 1 op.

Środa

08-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, roślinne pasta z sera tofu i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Pieczywo mieszane. Tłuszcz roślinny. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Śliwki, winogron.

(ryba)

Zupa ze szpinaku z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (200g)

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku roślinnym– 250 ml

Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem – 1 porcja

Owoc – 1 szt.

(pszenica)

Czwartek

09-11-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml)

(seler, jęczmień)

Ryż z jabłkiem polane polewą owocową , posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) filet z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

10-11-2017

Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g), pasta ze słonecznika (30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler)

Filet rybny w ziołach pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g),ogórek(50g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny)

Banan – 1 szt.

(pszenica, kakao)

`pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011