JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

06-11-2017

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),masło (10g), krakowska sucha (30g),jajko na twardo – 1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron z serem twarogowym polane sosem owocowym – 200 g

Kompot– 250 ml

(pszenica, jajo, jogurt)

Herbata owocowa– 250 ml

Ciastko – 1 szt

Banan

Warzywa do chrupania

(pszenica, jajo)

Wtorek

07-11 -2017

Kasza manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Zupa wiejska(250 ml).

(seler, pszenica, jajo)

Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot – 250 ml

(pszenica,jajo, masło)

Koktajl owocowy – 200 ml

Chrupki kukurydziane – 1 op.

(jogurt)

Środa

08-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, pasta z sera twarogowego i ogórka, szynka wieprzowa, paprykarz. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, sałata, kiełki, szczypiorek, miks sałat.. Śliwki, winogron.

Zupa ze szpinaku z jajkiem i ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem drobiowym (200g)

Kompot – 250 ml

Kakao na mleku – 250 ml

Rogal maślany z masłem i miodem – 1 porcja

Owoc – 1 szt.

(pszenica)

Czwartek

09-11-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g)pieczona szynka – wyrób własny (30g), pasta z ciecierzycy (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z pulpecikami wołowo-wieprzowymi (250 ml)

(seler, jajo, jęczmień)

Naleśniki z jabłkiem polane polewą śmietanową, posypane mieszanką owocowo-bakaliową (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) filet z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

10-11-2017

Herbata miętową z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (10g), ser żółty(30 g),dżem owocowy z dodatkiem dyni – wyrób własny (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z makaronem ( 250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajo)

Paluszki rybne(100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior na parze(50g), mizeria (50g)

Kompot (250 ml)

(masło, pszenica, jajo, masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Tarta czekoladowa z dyni – 1 porcja (wyrób własny)

Banan – 1 szt.

(pszenica, masło, jajo, kakao)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011