JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
04-12-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło (10g), ser żółty (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka z mięsem (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy serem twarogowym polany sosem owocowym (200g) Kompot – 250 ml (jajo, jogurt) |
Herbata miętowa z cytryną– 250 ml Kanapki bezglutenowe z wędliną (30g) Owoc – 1szt Baton owocowy – 1 szt |
Wtorek
05-12 -2017 |
Płatki owsiane bezglutenowy na mleku z rodzynkami(200 ml), pieczywo bezglutenowy(30g),masło (5g),filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej ziemniakami (250 ml). (seler) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty czerwonej (100g) Kompot – 250 ml ( jajo, masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Kisiel owocowy – 1 porcja Baton owocowy– 1 szt |
Środa
06-12-2017 |
Stół szwedzki Biała herbata z cytryną/mleko, pasta z sera twarogowego z rzodkiewka, krakowska sucha . Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Gruszka.. |
Zupa barszczyk ukraiński (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa wieprzowego z ziemniakami i bukietem warzyw (200g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Jabłecznik na spodzie z orzechów i nasion oleistych – 1porcja (jajo) |
Czwartek
07-12-2017 |
Kasza jaglana z żurawiną z mlekiem (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g)mozzarella (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki Warzywa do chrupania. |
Zupa z brokuła z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
08-12-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), (5g),ser twarogowy(30g), pieczywo bezglutenowe (30g), paprykarz rybny (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z jarzynowa z makaronem ryżowym( 250 ml) (seler, śmietana, masło) |
Jajo w sosie chrzanowym,ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem (100g) Kompot (250 ml) (masło,śmietana) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny – 2 porcja Banan – 1 szt. (mleko) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |