JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

04-12-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), ser żółty (30g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczanka z mięsem (250 ml)

(seler)

Makaron z serem twarogowym polany sosem owocowym (200g)

Kompot – 250 ml

(pszenica, jajo, jogurt)

Herbata miętowa z cytryną– 250 ml

Kanapki z wędliną (30g)

Owoc – 1szt

Mikołajek czekoladowy – 1 szt

(masło, pszenica, kakao, mleko)

Wtorek

05-12 -2017

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g),filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa krupnik z ziemniakami (250 ml).

(seler, jęczmień)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty czerwonekj100g)

Kompot – 250 ml

(pszenica, jajo, masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Kisiel owocowy – 1 porcja

Biszkopciki – 5 szt

(pszenica, jajo)

Środa

06-12-2017

Stół szwedzki

Biała herbata z cytryną/mleko, pasta z sera twarogowego z rzodkiewka, krakowska sucha . Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Gruszka..

Zupa barszczyk ukraiński (250 ml)

(seler, śmietana)

Łazanki z mięsem wieprzowym (200g)

Kompot – 250 ml

(seler, pszenica, jajo)

Herbata z rumianku – 250 ml

Jabłecznik na spodzie z orzechów i nasion – 1porcja

(jajo)

Czwartek

07-12-2017

Kasza manna z żurawiną z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g)mozzarella (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki

Warzywa do chrupania.

Zupa z brokuła z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem drobiowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

08-12-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml),bułka pszenna „Weka”(5g),ser twarogowy w plastrach (30g), paprykarz rybny (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa z jarzynowa z makaronem ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło, pszenica, jajko)

Jajo w sosie chrzanowym,ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny – 2 porcja

Banan – 1 szt.

(mleko)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011