JADŁOSPIS
(wegetariańskie)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
03-12-2018
Płatki
jaglana na mleku roślinnym (200g),tłuszcz roślinny (5g)
pieczywo pszenne/ graham
(30g), pasta z ciecierzycy (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania
Zupa wiejska z makaronem ryżowym
(250 ml)
(seler)
Leczo
warzywne (250g), kasza gryczana (100g)
Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (200g)
Ryż
z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek
04-12-2018
Herbata
owocowa (250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/
żytni
(60g),pasta z słonecznika i
pomidora (30g),
pasztet z cukinii- wyrób własny (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek kiszony

Warzywa do chrupania

Krupnik

(250ml)

(seler, jęczmień)

Kotlet z
fasoli
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
buraka(100g)

Kompot
(250 )

(jajko, pszenica)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Pampuchy
z sosem owocowo
– 1
porcja

( miód, pszenica)

Środa
05-12-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny, pasta z bakłażana,
pasta z sera tofu i szczypiorku
,miks
sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa barszczyk biały z jajkiem

(250
ml)

(seler, pszenica)

Pierogi ruskie z jogurtem (200
g), surówka z jabłka i marchwi (100g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica)

Smoothe
czerwone (200 ml)

Czwartek
06-12-2018
Zacierki na mleku
roślinnym(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie
(30g),tłuszcz
roślinny
(5g), (30g),
pasta z batatów(30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki,
sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. Mikołajek
czekoladowy

(pszenica, jajo)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250
ml)

(seler)

Kaszoto
warzywne (200g)

Kompot (250 )

(jęczmień)

Woda
mineralna, pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),ser
żółty(
30g) Owoc – 1 szt

Piątek
07-12-2018
Kakao
na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo
pszenne-chałka
(60g), pasta z bambino
(20g), ser twarogowy w
plastrach (30g)
Warzywa
na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z makaronem
(250
ml)

(seler, pszenica)

Kotlet
warzywny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kalafior na
parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty z cytryną (250ml)
Baton
zbożowy
– 1 szt

Banan.

(pszenica, owies, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *