JADŁOSPIS (bezmleczny,
bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
03-12-2018
Płatki
jaglana na mleku roślinnym(200g),tłuszcz
roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham
(30g),szynka
drobiowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania
Zupa wiejska z makaronem ryżowym
(250 ml)
(seler)
Leczo
z mięsem drobiowym (250g), kasza gryczana (100g)
Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (200g)
Ryż
z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek
04-12-2018
Herbata
owocowa (250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/
żytni
(60g),
pasta z słonecznika i pomidora
(30g),
pasztet drobiowo-warzywny- wyrób własny (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek kiszony

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krupnik

(250ml)

(seler, jęczmień)

Kotlet
mielony
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
buraka(100g)

Kompot
(250 )

(pszenica)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Pampuchy
z sosem owocowo
– 1
porcja

( miód, pszenica)

Środa
05-12-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny, szynka wieprzowa, pasta
z sera tofu i szczypiorku
,miks
sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania
(ryba)

Zupa barszczyk biały z serem tofu

(250
ml)

(seler, pszenica)

Makaron ryżowym z pieczonym tofu
(200 g), surówka z jabłka
i marchwi (100g)

Kompot
(250 ml)

Smoothe
czerwone (200 ml)

Czwartek
06-12-2018
Kasza jaglana na mleku roślinnym
(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz
roślinny (5g), (30g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki,
sałata, kiełki Warzywa do chrupania . Mikołajek

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250
ml)

(seler)

Kaszoto
z mięsem (200g)

Kompot (250 )

(jęczmień)

Woda
mineralna, pieczywo pszenne (60g),
tłuszcz roślinny(10g),pasta
z fasoli(30g) Owoc
– 1 szt

Piątek
07-12-2018
Kakao
na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo
pszenne (60g),
pasta z bambino
(20g),ser żółty z cukinii (30g)
Warzywa
na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami
(250
ml)

(seler)

Filet
rybny pieczony w
piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kalafior na
parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty z cytryną (250ml)
Baton
owocowy– 1 szt

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *