JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
03-12-2018
Płatki
jaglane na mleku (200g),masło
(5g) pieczywo bezglutenowe (30g),szynka
drobiowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania
Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250
ml)
(seler)
Leczo
z mięsem drobiowym (250g), kasza gryczana (100g)
Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (200g)
Ryż
z jabłkiem – 1 porcja

Wtorek
04-12-2018
Herbata
owocowa (250g),masło
(10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z słonecznika
i pomidora
(30g), pasztet
drobiowo-warzywny- wyrób własny (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek kiszony

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Krupnik z kaszy jadalnej
(250ml)

(seler)

Kotlet
mielony
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z
buraka(100g)

Kompot
(250 )

(jajko)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Ryż z
sosem owocowo -serowym

1 porcja

(ser twarogowy, miód)

Środa
05-12-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo
bezglutenowe,
masło,
szynka wieprzowa, pasta z sera i szczypiorku
,miks
sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk biały z jajkiem

(250
ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z serem (200
g), surówka z jabłka i marchwi (100g)

Kompot
(250 ml)

Smoothe
czerwone (200 ml)

Czwartek
06-12-2018
Kaszka jaglana na mleku
(250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło
(5g), (30g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki,
sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. Mikołajek
czekoladowy

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250
ml)

(seler, śmietana)

Kaszotto
z kaszy gryczanej z mięsem (200g)

Kompot (250 )

Woda
mineralna, pieczywo bezglutenowe (60g),
masło (10g),ser
żółty(
30g) Owoc – 1 szt

Piątek
07-12-2018
Kakao
bezglutenowe na mleku (250 ml),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z bambino
(20g), ser twarogowy w
plastrach (30g)
Warzywa
na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami
(250
ml)

(seler,śmietana)

Filet
rybny pieczony w
piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kalafior na
parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty z cytryną (250ml)
Baton
owocowy
– 1 szt

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011