JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

12-02-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10 g) ser twarogowy w plastrach(30g), parówki mini – 2 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z mięsem drobiowym z warzywami (250g)

Kompot(250ml)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Sałatka owocowa – 1 porcja

(jogurt, miód)

Wtorek

13 -02 -2018

Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo pszenny/żytni (30g) masło (10g) szynka drobiowa (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), czerwona kapusta (100 g)

Kompot (250ml)

(masło)

Koktajl bananowy (200 ml)

(kefir)

Środa

14-02-2018

Stół szwedzki

Herbata miętowa z cytryną /mleko, pieczywo pszenne/ graham, masło , sałatka jarzynowa ,krakowska sucha,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa kapuśniak z kwaśnej kapusty

(250 ml)

(seler)

Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie pomidorowym (80g), kasza jęczmienna(100 g), brokuł na parze (100g)

Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Herbata miętowa z cytryną

(250 ml)

Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja

Warzywa do chrupania.

(pszenica, jogurt)

Czwartek

15-02-2018

Musli na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), masło (5g), ser mozzarella (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto,owies)

Zupa kalafiorowa z makaronem mięsem z drobiu (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajko)

Pierogi leniwe z masłem i bułką (100g) surówka z marchwi i jabłek (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), ser żółty, ogórek. Owoc.

Warzywa do chrupania

Piątek

16-02-2018

Herbata owocowa (250 ml), bułka pszenna (60g), masło (10g), jajo na twardo (1 szt.), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g)

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka

( 250 ml)

(seler)

Paluszki rybne (100g), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z kapusty pekińskiej.

(100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Ciasto zbożowe – 1 szt

Banan – 1 szt

(pszenica, żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011