JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

12-02-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10 g)pasta z tofu i rzodkiewek30g), parówki mini – 2 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z mięsem drobiowym z warzywami (250g)

Kompot(250ml)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Sałatka owocowa – 1 porcja

(miód)

Wtorek

13 -02 -2018

Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenny/żytni (30g)tłuszcz roślinny(10g) szynka drobiowa (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), czerwona kapusta (100 g)

Kompot (250ml)

Koktajl bananowy na mleku roślinnym (200 ml)

Środa

14-02-2018

Stół szwedzki

Herbata miętowa z cytryną /mleko roślinne, pieczywo pszenne/ graham, tłuszcz roślinny , sałatka jarzynowa bez jaj, majonezu ,krakowska sucha,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa kapuśniak z kwaśnej kapusty

(250 ml)

(seler)

Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie pomidorowym (80g), kasza jęczmienna(100 g), brokuł na parze (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną

(250 ml)

Kasza jaglana z sosem owocowym – 1 porcja

Warzywa do chrupania.

Czwartek

15-02-2018

Musli na mleku na roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), tłuszcz roślinny (5g), ser z cukinii z płatkami migdałów (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto,owies)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami mięsem z drobiu (250 ml)

(seler)

Ryż z warzywami oraz fasolką mung (250g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tluszcz roślinny (10g), pasta z fasoli, ogórek. Owoc.

Warzywa do chrupania

Piątek

16-02-2018

Herbata owocowa (250 ml), bułka pszenna (60g),tłuszcz roślinny (10g), jajo wegańskie/pasta ze słonecznika , pasta z sera tofu i rzodkiewek(30g)

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka

( 250 ml)

(seler)

Filet rybny pieczony w piecu(100g),ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z kapusty pekińskiej.

(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Baton owocowy 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011