JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10 g)pasta z tofu i rzodkiewek30g), parówki mini – 2 szt Owoc – 1 szt Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z mięsem drobiowym z warzywami (250g) Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (miód) |
Wtorek 13 -02 -2018 |
Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenny/żytni (30g)tłuszcz roślinny(10g) szynka drobiowa (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), czerwona kapusta (100 g) Kompot (250ml) |
Koktajl bananowy na mleku roślinnym (200 ml) |
Środa 14-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa z cytryną /mleko roślinne, pieczywo pszenne/ graham, tłuszcz roślinny , sałatka jarzynowa bez jaj, majonezu ,krakowska sucha,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa kapuśniak z kwaśnej kapusty (250 ml) (seler) |
Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie pomidorowym (80g), kasza jęczmienna(100 g), brokuł na parze (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kasza jaglana z sosem owocowym – 1 porcja Warzywa do chrupania. |
Czwartek 15-02-2018 |
Musli na mleku na roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), tłuszcz roślinny (5g), ser z cukinii z płatkami migdałów (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto,owies) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami mięsem z drobiu (250 ml) (seler) |
Ryż z warzywami oraz fasolką mung (250g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tluszcz roślinny (10g), pasta z fasoli, ogórek. Owoc. Warzywa do chrupania |
Piątek 16-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), bułka pszenna (60g),tłuszcz roślinny (10g), jajo wegańskie/pasta ze słonecznika , pasta z sera tofu i rzodkiewek(30g) Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu(100g),ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z kapusty pekińskiej. (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |