JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-03-2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny(5g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Ryż z sosem serowo-owocowym (200g) Kompot (250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Budyń na mleku roślinnymn – 1 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek 13 -03 -2018 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta soczewicy(30g), krakowska sucha (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa barszyk z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), suróewka z kapusty pekińskiej(50g) Kompot (250ml) ( pszenica) |
Herbata z rumianku (250 ml) Kisiel owocowy – (250 ml) sezamki – 1 szt |
Środa 14-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko roślinne , pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy(100g), kasza wiejska (100 g), surówka z marchgwi z dynią (100g) Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Kakao na mleku roślinnym (250 ml) Bułka, tłuszcz roślinny, miód |
Czwartek 15-03-2018 |
Herbata owocowa (200 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa wieprzowego w sosie własnym(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 16-03-2018 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roslinny(10g), dżem(30g). Prażone nasiona. Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni z pestkami dyni ( 250 ml) |
Makaron ryżowy z warzywami (250g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Baton owocwy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |