JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

12-03-2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny(5g) szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z mięsem drobiowym

(250 ml)

(seler)

Ryż z sosem serowo-owocowym (200g)

Kompot (250ml)

Herbata owocowa

(250 ml)

Budyń na mleku roślinnymn – 1 szt

Owoc – 1 szt

Wtorek

13 -03 -2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta soczewicy(30g), krakowska sucha (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica)

Zupa barszyk z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), suróewka z kapusty pekińskiej(50g)

Kompot (250ml)

( pszenica)

Herbata z rumianku (250 ml)

Kisiel owocowy – (250 ml)

sezamki – 1 szt

Środa

14-03-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roślinne , pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczanka

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy(100g), kasza wiejska (100 g), surówka z marchgwi z dynią (100g)

Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Kakao na mleku roślinnym (250 ml)

Bułka, tłuszcz roślinny, miód

Czwartek

15-03-2018

Herbata owocowa (200 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa wieprzowego w sosie własnym(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

16-03-2018

Płatki jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roslinny(10g), dżem(30g). Prażone nasiona.

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z pestkami dyni

( 250 ml)

Makaron ryżowy z warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Baton owocwy1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011