JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-03-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Ryż z sosem serowo-owocowym (200g) Kompot (250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Serek szkolny – 1 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek 13 -03 -2018 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) pasta z jaj (30g), krakowska sucha (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej(50g) Kompot (250ml) (masło, jajko) |
Herbata z rumianku (250 ml) Kisiel owocowy – (250 ml) sezamki – 1 szt |
Środa 14-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko , pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy(100g), kasza jaglana (100 g), surówka z marchwi z dynią (100g) Kompot (250 ml) |
Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml) Pieczywo bezglutenowe, masło, miód |
Czwartek 15-03-2018 |
Herbata owocowa (200 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa wieprzowego w sosie własnym(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 16-03-2018 |
Płatki jaglane na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), dżem(30g). Prażone nasiona. Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni z pestkami dyni ( 250 ml) (śmietana) |
Makaron ryżowy z warzywami (250g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |