menu od 12.03.2018 bez glutenu

JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

12-03-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z mięsem drobiowym

(250 ml)

(seler)

Ryż z sosem serowo-owocowym (200g)

Kompot (250ml)

Herbata owocowa

(250 ml)

Serek szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

Wtorek

13 -03 -2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) pasta z jaj (30g), krakowska sucha (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica)

Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej(50g)

Kompot (250ml)

(masło, jajko)

Herbata z rumianku (250 ml)

Kisiel owocowy – (250 ml)

sezamki – 1 szt

Środa

14-03-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko , pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczanka

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy(100g), kasza jaglana (100 g), surówka z marchwi z dynią (100g)

Kompot (250 ml)

Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe, masło, miód

Czwartek

15-03-2018

Herbata owocowa (200 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa wieprzowego w sosie własnym(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

16-03-2018

Płatki jaglane na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), dżem(30g). Prażone nasiona.

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z pestkami dyni

( 250 ml)

(śmietana)

Makaron ryżowy z warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011