JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-03-2018 |
Płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Pierogi z owocami ze śmietaną (200g) Kompot(250ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml) Serek szkolny – 1 szt Owoc |
Wtorek 13 -03 -2018 |
Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (10g) pasta z jaj (30g), krakowska sucha (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa barszczyk z makaronem (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej(50g) Kompot (250ml) (masło, pszenica, jajko) |
Herbata z rumianku (250 ml) Kisiel owocowy – (250 ml) sezamki – 1 szt |
Środa 14-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko , pieczywo pszenne, masło, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy(100g), kasza wiejska (100 g), surówka z marchwi z dynią (100g) Kompot (250 ml) (jęczmień) |
Kakao na mleku (250 ml) Rogal, masło, miód |
Czwartek 15-03-2018 |
Herbata owocowa (200 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa z makaronem (250 ml) (seler, jajo, pszenica) |
Pierogi z mięsem (200g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 16-03-2018 |
Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g), dżem(30g). Prażone nasiona. Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Zupa krem z dyni z pestkami dyni ( 250 ml) (śmietana) |
Makaron ryżowy z warzywami (250g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Ciastko zbożowe – 1szt Banan – 1 szt (owies, pszenica, żyto) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |