menu od 12.03.2018

JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

12-03-2018

Płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka z mięsem drobiowym

(250 ml)

(seler)

Pierogi z owocami ze śmietaną (200g)

Kompot(250ml)

(pszenica)

Herbata owocowa

(250 ml)

Serek szkolny – 1 szt

Owoc

Wtorek

13 -03 -2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (10g) pasta z jaj (30g), krakowska sucha (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica)

Zupa barszczyk z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica, jajo)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z marchwią puree z koperkiem (100g) brokuł na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej(50g)

Kompot (250ml)

(masło, pszenica, jajko)

Herbata z rumianku (250 ml)

Kisiel owocowy – (250 ml)

sezamki – 1 szt

Środa

14-03-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko , pieczywo pszenne, masło, pasta z ryby, szynka drobiowa, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczanka

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy(100g), kasza wiejska (100 g), surówka z marchwi z dynią (100g)

Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Kakao na mleku (250 ml)

Rogal, masło, miód

Czwartek

15-03-2018

Herbata owocowa (200 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30g), pieczona szynka – wyrób własny

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa z makaronem (250 ml)

(seler, jajo, pszenica)

Pierogi z mięsem (200g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha, ogórek kiszony Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

16-03-2018

Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g), dżem(30g). Prażone nasiona.

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

(pszenica)

Zupa krem z dyni z pestkami dyni

( 250 ml)

(śmietana)

Makaron ryżowy z warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Ciastko zbożowe – 1szt

Banan – 1 szt

(owies, pszenica, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011