JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 12-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10 g) ser twarogowy w plastrach(30g), parówki mini – 2 szt Owoc – 1 szt Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z mięsem drobiowym z warzywami (250g) Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (jogurt, miód) |
Wtorek 13 -02 -2018 |
Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo pszenny/żytni (30g) masło (10g) szynka drobiowa (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), czerwona kapusta (100 g) Kompot (250ml) (masło) |
Koktajl bananowy (200 ml) (kefir) |
Środa 14-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa z cytryną /mleko, pieczywo pszenne/ graham, masło , sałatka jarzynowa ,krakowska sucha,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa kapuśniak z kwaśnej kapusty (250 ml) (seler) |
Pulpety wieprzowo-wołowe w sosie pomidorowym (80g), kasza jęczmienna(100 g), brokuł na parze (100g) Kompot (250 ml) (jajo, pszenica) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja Warzywa do chrupania. (pszenica, jogurt) |
Czwartek 15-02-2018 |
Musli na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), masło (5g), ser mozzarella (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto,owies) |
Zupa kalafiorowa z makaronem mięsem z drobiu (250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajko) |
Pierogi leniwe z masłem i bułką (100g) surówka z marchwi i jabłek (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), ser żółty, ogórek. Owoc. Warzywa do chrupania |
Piątek 16-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), bułka pszenna (60g), masło (10g), jajo na twardo (1 szt.), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g) Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka ( 250 ml) (seler) |
Paluszki rybne (100g), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z kapusty pekińskiej. (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Ciasto zbożowe – 1 szt Banan – 1 szt (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |