JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Środa
27-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, ser żółty, krakowska sucha. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa z brokuła z ryżem (250 ml). (seler, śmietana) |
Spaghetti (180 g) Kompot – 250 ml (ser żółty, pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Serek szkolny – 1 szt Owoc – 1 szt (mleko) |
||
Czwartek
28-12-2017 |
Płatki owsiane na mleku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (10g), pasta ze słonecznika (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa wiejska (250 ml) (seler) |
Kluski śląskie z sosem mięsno-warzywmy (250g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
29-12-2017 |
Herbata owocowa( 200 ml), pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami(30g), jajko na twardo -1 szt , pieczywo pszenne/graham (60g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler, śmietana, masło) |
Pierogi ruskie (200g) z kefirem, surówka z marchwi i jabłek (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny razowe z czekoladą– 2 porcje Banan – 1 szt. (jajo,mleko, żyto, pszenica, kakao) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||