JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Środa

27-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, ser żółty, krakowska sucha. Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa z brokuła z ryżem (250 ml).

(seler, śmietana)

Spaghetti z makaronem ryżowym (180 g)

Kompot – 250 ml

(ser żółty)

Herbata z rumianku – 250 ml

Serek szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

(mleko)

Czwartek

28-12-2017

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku(250 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (10g), pasta ze słonecznika (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250 ml)

(seler)

Kasza gryczana z sosem mięsno-warzywmy (250g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

29-12-2017

Herbata owocowa( 200 ml), pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami(30g), jajko na twardo -1 szt, pieczywo bezglutenowe (60g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło)

Ryż z bukietem warzyw z dodatkiem sosu serowego

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny razowe kakaowe – 2 porcje

Banan – 1 szt.

(bez glutenu)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011