JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Środa

27-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, ser żółty, krakowska sucha. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa z brokuła z ryżem (250 ml).

(seler, śmietana)

Spaghetti (180 g)

Kompot – 250 ml

(ser żółty, pszenica)

Herbata z rumianku – 250 ml

Serek szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

(mleko)

Czwartek

28-12-2017

Płatki owsiane na mleku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (10g), pasta ze słonecznika (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska (250 ml)

(seler)

Kluski śląskie z sosem mięsno-warzywmy (250g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

29-12-2017

Herbata owocowa( 200 ml), pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami(30g), jajko na twardo -1 szt , pieczywo pszenne/graham (60g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło)

Pierogi ruskie (200g) z kefirem, surówka z marchwi i jabłek (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny razowe z czekoladą– 2 porcje

Banan – 1 szt.

(jajo,mleko, żyto, pszenica, kakao)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011