JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

03-06-2019

Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Leczo z mięsem drobiowym (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml

(jogurt)

Wtorek

04-06-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta jajeczna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z brokułu z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpet wołowo-wieprzowy w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Herbata miętowa z cytryna (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja. Jabłko

Środa
05-06-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, smalec z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), mizeria(100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja

Truskawki

Czwartek

06-06-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ze soczewicy (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), surówka z sałat (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser żółty (20g)

Jabłko

Piątek

07-06-2019

Kasza kukurydziana na mleku (200 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (30g). pasztet warzywny (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa krupnik z kaszą jaglaną (250ml)

(seler)

Filet z ryby (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka wiosenna (100g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 porcja

Banan.