JADŁOSPIS
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

03-06-2019

Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Leczo z mięsem drobiowym (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml

(jogurt)

Wtorek

04-06-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta jajeczna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z brokułu z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, jajko, pszenica)

Pulpet wołowo-wieprzowy w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata miętowa z cytryna (250 ml)

Rogal z masłem i miodem – 1 porcja. Jabłko

(pszenica)

Środa
05-06-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, smalec z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska (250 ml)

(seler, jajko, pszenica)

Pieczone udko kurze (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), mizeria(100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja

Truskawki

Czwartek

06-06-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ze soczewicy (250 ml)

(seler)

Naleśniki z serem – 2 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser, jogurt)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), ser żółty (20g)

Jabłko

Piątek

07-06-2019

Kasza manna na mleku (200 ml), masło (10g), pieczywo pszenne (30g). pasztet warzywny (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa krupnik z kaszą jaglaną (250ml)

(seler)

Paluszki rybne (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka wiosenna (100g)

Kompot (250g)

(śmietana, pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1 porcja

Banan.

(pszenica, żyto, owies)