JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

03-06-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z fasoli (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Leczo warzywne (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml

(jogurt)

Wtorek

04-06-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta jajeczna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z brokułu z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, jajko, pszenica)

Pulpet warzywne w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko, śmietana)

Herbata miętowa z cytryna (250 ml)

Rogal z miodem – 1 porcja. Jabłko

(pszenica)

Środa
05-06-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska (250 ml)

(seler, jajko, pszenica)

Pieczone bakłażan (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), mizeria(100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja

Truskawki

Czwartek

06-06-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ze soczewicy (250 ml)

(seler)

Naleśniki z serem – 2 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser, jogurt)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), ser żółty (20g)

Jabłko

Piątek

07-06-2019

Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne (30g). pasztet warzywny (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa krupnik z kaszą jaglaną (250ml)

(seler)

Kotlet z brokułu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka wiosenna (100g)

Kompot (250g)

(śmietana, pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1 porcja

Banan.

(pszenica, żyto, owies)