JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) | ||||
Poniedziałek
31-12-2018 |
Herbata miętowa z cytryna (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Melon Warzywa do chrupania |
Zupa z marchwi -krem z nasionami (250 ml)
(seler ) |
Bukiet warzyw (100g), kasza (100g), surówka (100g) | Herbata z rumianku (250 ml)
Mini Pizza – wyrób własny (pszenica, ser) |
||
Środa
02-01-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera twarogowego i ogórka , pasta ze słonecznika , miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)
(seler, pszenica, jajo) |
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Jabłecznik na kaszy jaglanej – 1 porcja |
||
Czwartek
03-01-2019 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta z fasoli (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa koperkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Risotto warzywne (200g) , ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt | ||
Piątek
04-01-2019 |
Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roslinny(10g), pieczywo pszenne -chałka (60g), pasta bambino
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania (pszenica,kakao) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Naleśniki ze serem – 2 szt polanem śmietaną.
Kompot (250 ml) (pszenica, jajo ) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml)
Muffiny z owocami – 2 szt Banan. (pszenica, owies, żyto) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||