JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

30-10-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),masło (10g), wędlina drobiowa (30g), pasta ze słonecznika(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler,śmietana )

Kluski śląskie z mięsem – 4 szt

Kompot– 250 ml

(pszenica)

Herbata z rumianku– 250 ml

Ryż z jabłkiem z cynamonem– 1 porcja

Warzywa do chrupania

Wtorek

31-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),masło (10g), pasta z fasoli (30g), parówki – 2 szt . Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml).

(seler, pszenica, jajo, śmietana )

Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior na parze (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot – 250 ml

(śmietana)

Herbata owocowa – 250 ml

Serek szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

(jogurt)

Czwartek

02-11-2017

Płatki owsiane z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g)pasta z sera twarogowego i papryki (30g)

Warzywa do chrupania.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi i jabłek(100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

03-11-2017

Musli z nasionami lnu na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g), ser żółty(30 g), pasta z ryby (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk z makaronem ( 250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Jajo w sosie chrzanowym (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego(50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja (wyrób własny)

Banan – 1 szt.

(pszenica, masło, jajo, kakao)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011