JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ | ŚNIADANIE (20-25%) | OBIAD (30-35%) | PODWIECZOREK (15%) | |
ZUPA | II DANIE | |||
Poniedziałek
30-09-2019 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), filet z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. | Zupa barszczyk ukraiński (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego z warzywami (150g), ziemniaki (100), ogórek kiszony
Kompot (250 ml)
|
Herbata z rumianku (250 ml)
Sałatka owocowa – 1 porcja
(miód) |
Wtorek
01-10-2019 |
Herbata miętowa z imbirem (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z sera tofu i ogórków z koperkiem (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.
|
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml)
(seler) |
Udko kurze , pieczone w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g). Kompot (250 ml)
|
Kakao na mleku roślinnym (25 0ml)
Pampuch z sosem owocowym – 1 porcja
(pszenica, miód) |
Środa 02-10-2019
|
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, szczypiorek. Arbuz
|
Zupa rosół z makronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Kotlet mięsno-warzywny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z brokułem (100g). Kompot (250 ml)
|
Herbata owocowa (250 ml)
Ciasto biszkoptowe bez jaj i glutenu – 1 porcja
|
Czwartek
03-10-2019 |
Herbata miętowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), paprykarz rybny(20g), pasta z fasoli(30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek, szczypiorek.
|
Zupa krem z pomidorów z nutką pomarańczy z wędzonym tofu (250 ml)
(seler) |
Risotto z mięsem wieprzowym (200g), surówka z ogórka(100g)
Kompot (250 ml)
|
Smoothe dyniowe (200ml)
|
Piątek
04-10-2019 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), dżemy(30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek.
|
Zupa z groszku z ziemniakami (250ml)
(seler) |
Kotlety z brokuł (100g), ziemniaki puree z dynią z koperkiem (100g), surówka z sałat z sosem winegret (50g) Kompot (250g)
(pszenica) |
Herbata z mięty (250ml)
Serek z tofu – 1 szt. Banan – 1 szt.
|
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |