JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
29-10-2018
Płatki kukurydziane na mleku
(200g),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa z ogórka kiszonego

(250
ml)

(seler, śmietana)

Pulpety
drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza jaglana(100g),
brokuł na parze (100g)

Kompot
(250 ml)

(jajo)

Herbata
owocowa (250g)
Pieczywo
bezglutenowe z miodem
– 1 szt

( mleko)

Wtorek
30-10-2018
Herbata
miętowa (250g),masło
(10g) pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z sera
twarogowego
i ogórka i (30g),krakowska
sucha (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa barszczyk z ziemniakami

(250ml)

(seler)

Leczo z
mięsem (200g), ziemniaki (100g)

Kompot
(250 )

Herbata
owocowa (250 ml)

Mus
owocowy z płatkami kukurydzianymi – 1 porcja

Środa
31-10-2018
Stół szwedzki
Mleko, pieczywo bezglutenowe,
masło,pasta ze słonecznika , ser żółty
,
miks
sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni
(250
ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti
bolognese z makaronem ryżowym (250g), ogórek kiszony 1 szt

Kompot
(250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Muffiny
dyniowe -2 szt

(jogurt, jajo, miód)

Piątek
02-11-2018
Płatki jaglane na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (60g), dżem (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor,
szczypiorek. Warzywa do chrupania

Zupa krupnik z kaszy jaglanej
(250
ml)

(seler)

Ryż z serem twarogowym
i polewą owocową (250g)

Kompot
(250g)

Herbata z
mięty (250ml)

Baton
owocowy
– 1 szt

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011