JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 29-10-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku (200g),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa z ogórka kiszonego
(250 (seler, śmietana) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza jaglana(100g), brokuł na parze (100g) Kompot (jajo) |
Herbata owocowa (250g) Pieczywo bezglutenowe z miodem – 1 szt ( mleko) |
Wtorek 30-10-2018 |
Herbata miętowa (250g),masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z sera twarogowego i ogórka i (30g),krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa barszczyk z ziemniakami
(250ml) (seler) |
Leczo z mięsem (200g), ziemniaki (100g) Kompot |
Herbata owocowa (250 ml) Mus |
Środa 31-10-2018 |
Stół szwedzki Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło,pasta ze słonecznika , ser żółty , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym (250g), ogórek kiszony 1 szt Kompot |
Herbarta owocowa (250ml) Muffiny (jogurt, jajo, miód) |
Piątek 02-11-2018 |
Płatki jaglane na mleku (200 ml),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (60g), dżem (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Ryż z serem twarogowym i polewą owocową (250g) Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Baton Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |
||||