JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
27-11-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), krakowska sucha(30g), mozzarella (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek,kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Jajo z pieczonymi ziemniakami posypane koperkiem (100g), mix sałat w śmietanie(50g), brokuł na parze(50g) Kompot – 250 m |
Herbata owocowa – 250 ml Pieczone jabłko- 1 szt chrupki kukurydziane -1 op. |
||
Wtorek
28-11 -2017 |
Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), pasta z ryby (30g), filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). (seler, jajo, pszenica ) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana palona (100g), surówka z kapusty pekińskiej(100g) Kompot – 250 ml (seler, jogurt) |
Herbata z rumianku – 250 ml Pampuchy z sosem owocowym- 2 szt ( pszenica, jogurt) |
||
Środa
29-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata miętowa z cytryną/mleko, pieczona szynka – wyrób własny, serek „Mój ulubiony” . Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrono. |
Zupa marchwiowa z ryżem jaśminowym (250 ml) (seler) |
Schab w panierce pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100),mizeria (100g) Kompot – 250 ml (masło, jogurt, jajo, pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Budyń waniliowy z malinami – 1porcja (mleko, pszenica) |
||
Czwartek
30-11-2017 |
Musli z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g) szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki Warzywa do chrupania. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana) |
Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka wieprzowa (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
01-12-2017 |
Herbata owocowa (250 ml),rogal maślany , masło (5g),ser żółty (30g), masło orzechowo -czekoladowe (wyrób własny) Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z kalafiora z makaronem ( 250 ml) (seler, śmietana, pszenica, masło) |
Paluszki rybne (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka z selera w śmietanie (50g), marchew junior (50g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Serek szkolny– 1 porcja Banan – 1 szt. (mleko) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||