JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 26-02-2018 |
Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, owies) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Budyń na mleku roślinnym – 1 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek 27-02 -2018 |
Herbata owocowa z imbirem(250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta ze słonecznika (30g), pasta z sera tofu i ogórka(30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (100g), ziemniaki z batatami puree z koperkiem (100g),brokuł na parze (100g) Kompot (250ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kisiel wiśniowy – 1 porcja Baton owocowy – 1 szt |
Środa 28-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny , szynka wieprzowa, pasta z sera tofu i papryki kolorowej, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczyk ukraiński (250 ml) (seler) |
Ziemniaki (100g), sos mięsno – warzywny (100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot (250 ml) |
Kakao na mleku (250 ml) Rogal z masłem i miodem |
Czwartek 29-02-2018 |
Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g),tłuszczroslinny(5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z bukietem warzyw (250g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g),tłuszcz roślinny (10g),pasta z fasoli, ogórek kiszony Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 30-02-2018 |
Herbata miętowa z cytryną i imbirem(250 ml), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (5g), pasta bambino(30g), dżem(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania (kakao) |
Zupa z groszku zielonego z ziemniaki ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g),miks sałat w sosie winegret(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |