JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

26-02-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml),pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt

Kompot(250ml)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Jogurt szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

Wtorek

27 -02 -2018

Herbata owocowa z imbirem(250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) ser żółty (30g), pasta z sera białego i ogórka(30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Rosół z ryżowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (100g), ziemniaki z batatami puree z koperkiem (100g),brokuł na parze (100g)

Kompot (250ml)

(masło)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Kisiel wiśniowy – 1 porcja

Baton owocowy– 5 szt

Środa

28-02-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło , szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowego i papryki kolorowej, miks sałat, ogórek, rzodkiewki, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa barszczyk ukraiński

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki (100g), sos mięsno – warzywny (100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot (250 ml)

Kakao bezglutenowe na mleku (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem

Czwartek

29-02-2018

Kasza kukurydziana na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe,(30g),masło (5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z bukietem warzyw

(250g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser twarogowy w plastrach, ogórek kiszony Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

30-02-2018

Herbata miętowa z cytryną i imbirem(250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (5g), pasta bambino(30g), dżem(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa z groszku zielonego z ziemniaki na maśle

( 250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g),miks sałat w sosie winegret(50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Baton owocowy 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011