JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 25-06-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g),ser twarogowy ze szczypiorkiem (30g), pasta z fasoli (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, rzodkiewki, sałata. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem. (250 ml) (seler, śmietana) |
Pierogi leniwe z masłem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) |
Koktajl arbuzowy – 250 ml (miód) |
Wtorek 26-06 -2018 |
Zacierka na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego rzodkiewek(30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. (pszenica, jajko) |
Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Kotlet z soczewicy (100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), mizeria (100g) Kompot (250 ml) (śmietana, jajo, pszenica) |
Herbata miętowa z cytryną – 250 ml Racuchy z jabłkiem– 2szt. (pszenica,jajko) |
Środa 27-06-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło, pasta z tofu i ogórka kiszonego, pasta rybna miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Arbuz. |
Zupa ziemniaczana (250 ml) (seler) |
Kolorowy ryż z serem tofu ,fasolą mung, kukurydzą (200g), sałatka wiosenna (100g) Kompot (250ml) (śmietana) |
Herbata z mięty (250ml) Galaretka z syropu malinowego 1szt sezamki– 1 szt |
Czwartek 28-06-2018 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),masło (10g), pasta ze słonecznika (30 g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka. Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa botwinka ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Bukiet warzyw z ryżem basmati i serkiem tofu (200g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 29-06-2018 |
Kakao na mleku (250 ml), pieczywo pszenne (60g), miód, ser mozzarella (30g) |
Krem z cukinii z grzankami. (250 ml) (seler, pszenica) |
Jajko w sosie musztardowym (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot (250 ml) (śmietana) |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowe – 1szt Banan – 1 szt (pszenica,żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |