JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

25-06-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g),ser tofu ze szczypiorkiem (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, rzodkiewki, sałata.

Zupa ze szpinaku (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z warzywami pieczone w piecu (200g)

Kompot (250 ml)

Koktajl arbuzowy – 250 ml

(miód)

Wtorek

26-06 -2018

Kasza jaglana na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha(30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet mielony (100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), sałatka z ogórka(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Racuchy z jabłkiem– 2szt.

(pszenica)

Środa

27-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, parówki, pasta rybna miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa ziemniaczana

(250 ml)

(seler)

Udko kurze pieczone w piecu(100g), kolorowy ryż(100g), sałatka wiosenna (100g)

Kompot (250ml)

Herbata z mięty (250ml)

Galaretka z syropu malinowego 1szt

sezamki– 1 szt

Czwartek

28-06-2018

Płatki jaglane na mleku roślinnym z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), szynka wieprzowa(30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa botwinka ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Bukiet warzyw z ryżem basmati i serkiem tofu (200g)

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),tofu Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

29-06-2018

Kakao na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne (60g), miód, pasta ze słonecznika (30g)

Krem z cukinii z grzankami.

(250 ml)

(seler, pszenica)

Kotlet z fasoli (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g), sos pomidorowy.

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy 1szt

Banan – 1 szt

(pszenica,żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011