JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

25-06-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), masło (10g),ser twarogowy ze szczypiorkiem (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, rzodkiewki, sałata.

Zupa ze szpinaku z jajkiem. (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi leniwe z masłem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Koktajl arbuzowy – 250 ml

(miód)

Wtorek

26-06 -2018

Zacierka na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g), krakowska sucha(30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

(pszenica, jajko)

Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajo)

Kotlet mielony (100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, jajo, pszenica)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Racuchy z jabłkiem– 2szt.

(pszenica,jajko)

Środa

27-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło, parówki, pasta rybna miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa ziemniaczana

(250 ml)

(seler)

Udko kurze pieczone w piecu(100g), kolorowy ryż(100g), sałatka wiosenna (100g)

Kompot (250ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Galaretka z syropu malinowego 1szt

sezamki– 1 szt

Czwartek

28-06-2018

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),masło (10g), szynka wieprzowa(30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa botwinka ziemniakami

(250 ml)

(seler,śmietana)

Pierogi z mięsem (200g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 )

(pszenica)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

29-06-2018

Kakao na mleku (250 ml), pieczywo pszenne (60g), miód, ser mozzarella (30g)

Krem z cukinii z grzankami.

(250 ml)

(seler, pszenica)

Jajko w sosie musztardowym (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1szt

Banan – 1 szt

(pszenica,żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011