JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

25-03-2019

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) pasta ze słonecznika (40g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa szpinakowa z jajkiem (250 ml)

(seler)

Makaron kokardki z polewą serowo-owocową (200 g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal maślany z masłem i miodem – 1 porcja

Owoc- 1 szt

(pszenica)

Wtorek

26-03-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pulpety z kaszy i warzyw w sosie pomidorowym (100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Środa
27-03-2019

Stół szwedzki

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z fasoli i ogórka kiszonego, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska na bulionie warzywnym (250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Gołąbki wegeteriańskie w sosie pomidorowym

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy – 200 l

Chrupki kukurydziane – 1 op.

Czwartek

28-03-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z batat (20g), pasta z bakłażana (20g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Risotto warzywne (180 g). surówka z sałat (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

29-03-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g) pasta ze słonecznika (20g), mus dyniowy (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa wiosenna z ziemniakami (250ml)

(seler)

Kotlety jajeczne (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony

Kompot (250g)

(pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Kisiel z biszkopcikami – 1 porcja

Banan.

(jajko, pszenica)