JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

25-03-2019

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa szpinakowa z pieczonym tofu (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z polewą-owocową (200 g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Bułka pszenna z miodem – 1 porcja

Owoc- 1 szt

Wtorek

26-03-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Pulpety w sosie pomidorowym (100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Środa
27-03-2019

Stół szwedzki

Kawa z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, masło, parówki, pasta z fasoli i ogórka kiszonego, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy – 200 l

Chrupki kukurydziane – 1 op.

Czwartek

28-03-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta rybna (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (180 g). surówka z sałat (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

29-03-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g) pasta ze słonecznika (20g), mus dyniowy (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa wiosenna z ziemniakami (250ml)

(seler)

Kotlety z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony

Kompot (250g)

(pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Kisiel – 1 porcja

Batonik owocowy – 1 porcja

Banan.