JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

25-03-2019

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g) szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa szpinakowa z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z polewą serowo-owocową (200 g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 porcja

Owoc- 1 szt

Wtorek

26-03-2019

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (250 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety w sosie w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), surówka z buraka (100g) Kompot (250 ml)

(jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Ryż z jabłkiem – 1 porcja

Środa
27-03-2019

Stół szwedzki

Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, parówki bezglutenowe, pasta z fasoli i ogórka kiszonego, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym

Kompot (250 ml)

Koktajl owocowy – 200 ml

Chrupki kukurydziane – 1 op.

(jogurt)

Czwartek

28-03-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta rybna (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (180 g). surówka z sałat (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

29-03-2019

Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g) pasta ze słonecznika (20g), mus dyniowy (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa wiosenna z ziemniakami (250ml)

(seler, śmietana)

Kotlety jajeczne (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony

Kompot (250g)

(jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Kisiel – 1 porcja

Baton owocowy – 1 porcja

Banan.

(jajko)