JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

23-10-2017

Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),masło (10g),szynka drobiowa (30g), ser twarogowy w plastrach (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Naleśniki z serem polane jogurtem – 2 szt

Kompot– 250 ml

(pszenica, ser)

Herbata z rumianku– 250 ml

Sałatka owocowa z granolą – 1 porcja

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies, miód)

Wtorek

24-10-2017

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g) pasta z sera twarogowego z rzodkiewką (30g). Warzywa do chrupania

Rosół (250 ml).

(seler, pszenica, jajo)

Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z czerwonej kapusty (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot – 250 ml

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Koktajl z kaszą jaglaną oraz z avocado – 1 porcja

(jogurt)

Środa

25-10-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60 g),masło(10g), pasta z jaj – wyrób własny(20g), krakowska sucha (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Owoce.

Warzywa do chrupania.

Krupnik z ziemniakami (250 ml).

(seler, jęczmień)

Kotlet mielony (100g), puree selerowo-dyniowe -ziemniaczane posypane koperkiem(100g), surówka z buraka(50g), surówka z sałat w śmietanie (50g)

Kompot – 250 ml

(masło,jajo, pszenica)

Herbata z rumianku -250 ml

Pampuchy z sosem owocowym – 2 szt

(pszenica, jogurt)

Czwartek

26-10-2017

Płatki żytnie z suszoną żurawiną na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g)pasta bananowa z rodzynkami (30g)

Warzywa do chrupania.

(ser twarogowy)

Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) ser żółty (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

27-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g), mozzarella(30 g), pasta ze słonecznika (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z brokułów i pora z grzankami ( 250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Filet z miruny w ziołach pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), kalafior na parze(50g), surówka z czerwonej kapusty(50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny z śliwką – 2 szt

Banan – 1 szt.

(pszenica, owies,żyto)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011