JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
23-10-2017 |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo bezglutenowe(30g),masło (10g),szynka drobiowa (30g),ser twarogowy w plastrach (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ryż basmati z porcją mięsa i warzywami gotowanymi na parze. Kompot– 250 ml (pszenica, ser) |
Herbata z rumianku– 250 ml Sałatka owocowa – 1 porcja Warzywa do chrupania ( miód) |
Wtorek
24-10-2017 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g) pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g). Warzywa do chrupania |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z czerwonej kapusty (50g), brokuł na parze (50g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Koktajl na mleku z kaszą jaglaną oraz z avocado – 1 porcja |
Środa
25-10-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g),masło(10g), pasta z jaj – wyrób własny (20g), krakowska sucha (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Owoce. Warzywa do chrupania. |
Krupnik z kaszy jaglanej ziemniakami (250 ml). (seler) |
Kotlet mielony (100g), puree selerowo-dyniowe -ziemniaczane posypane koperkiem(100g), surówka z buraka(50g), surówka z sałat (50g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku -250 ml Ryż basmati z sosem owocowym – 2 szt |
Czwartek
26-10-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z suszoną żurawiną na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g)masło(5g)pasta bananowa z rodzynkami (30g) Warzywa do chrupania. (ser twarogowy) |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło(10g)ser żółty (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
27-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło(10g),mozzarella(30 g), pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z brokułów i pora z z nasionami ( 250 ml) (seler) |
Filet z miruny w ziołach pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), kalafior na parze(50g), surówka z czerwonej kapusty(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny z śliwką na mące ryżowej, kukurydzianej – 2 szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |