JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

21-10-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z batatów (20g), filet z kurczaka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Zupa barszczyk biały bezglutenowy z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi leniwe bezglutenowe z masłem (200g), surówka z marchwi i jabłek (100g). Kompot (250 ml)

(ser twarogowy)

Smoothie – 1porcja

(miód, cukinia, jabłko, kiwi)

Wtorek

22-10-2019

Płatki jaglane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, jajko śmietana)

Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g), ogórek kiszony-1 szt. Kompot (250 ml) Herbata z mięty z cytryny (250ml)

Ryż z jabłkiem i jogurtem, posypane cynamonem – 1 porcja

Środa
23-10-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet z soczewicy, krakowska, miks sałat, pomidor, szczypiorek.

Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z buraka (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z rzodkwi białej (100g). Kompot (250g)

(jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Budyń czekoladowy bezglutenowy z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

24-10-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Jabłko

(jajko)

Zupa jarzynowa (250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem drobiowym (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty z cytryny (250ml)

Biszkopt bezglutenowy – 1 porcja

(jajko, ser twarogowy)

Piątek

25-10-2019

Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa pieczarkowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Ryba po grecku (200g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Serek szkolny – 1 szt.

Banan – 1 szt.