JADŁOSPIS (bezglutenowy) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
21-10-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z batatów (20g), filet z kurczaka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. | Zupa barszczyk biały bezglutenowy z jajkiem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Pierogi leniwe bezglutenowe z masłem (200g), surówka z marchwi i jabłek (100g). Kompot (250 ml)
(ser twarogowy) |
Smoothie – 1porcja
(miód, cukinia, jabłko, kiwi) |
|
Wtorek
22-10-2019 |
Płatki jaglane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. | Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler, jajko śmietana) |
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g), ogórek kiszony-1 szt. Kompot (250 ml) | Herbata z mięty z cytryny (250ml)
Ryż z jabłkiem i jogurtem, posypane cynamonem – 1 porcja |
|
Środa 23-10-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet z soczewicy, krakowska, miks sałat, pomidor, szczypiorek. |
Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet z buraka (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z rzodkwi białej (100g). Kompot (250g)
(jajko) |
Herbata owocowa (250 ml)
Budyń czekoladowy bezglutenowy z malinami – 1 porcja (mleko) |
|
Czwartek
24-10-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Jabłko
(jajko) |
Zupa jarzynowa (250 ml)
(seler, śmietana) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g)
Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty z cytryny (250ml)
Biszkopt bezglutenowy – 1 porcja (jajko, ser twarogowy) |
|
Piątek
25-10-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. | Zupa pieczarkowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Ryba po grecku (200g)
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Serek szkolny – 1 szt. Banan – 1 szt. |