Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta ciecierzycy (30g) ser tofu (20g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Seler w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml)
(jajko)
Herbata owocowa (250 ml)
Rolada biszkoptowa -1 porcja
(jajko, pszenica)
Środa
23-01.2019
Stół szwedzki
Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser tofu, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania
Zupa barszczyk biały z jakiem (250 ml)
(seler, śmietana)
Pierogi z owocem polane jogurtem (200g)
Kompot (250 ml)
(pszenica, jogurt)
Herbata owocowa (250ml)
Zapiekanka z dyni i sera – 1 porcja
(jajko)
Czwartek
24-01-2019
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g), pasta ze słonecznika(30g)
Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania
Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)
(seler, śmietana)
Łazanki z pieczarkami(200g)
Kompot (250 ml)
(jajko, pszenica)
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), pasta warzywna(30g),tłuszcz roslinny(10g) Owoc – 1 szt.