JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

21-01-2019

Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250g)

Baton owocowy – 1 szt.

Owoc – 1 szt.

Wtorek

22-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Schab w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Biszkopt na mące ziemniaczanej -1 porcja

Środa
23-01.2019

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, parówka, pasta z sera tofu i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk biały (250 ml)

(seler)

Pierogi z owocem (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250ml)

Zapiekanka z dyni– 1 porcja

Czwartek

24-01-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz rośliny (5g), pasta ze słonecznika(30g)Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)

(seler)

Łazanki z makaronem ryżowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), filet z drobiu (30g), tłuszcz roślinny(10g) Owoc – 1 szt.
Piątek

25-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne (60g), ser tofu na słodko(30g), dżem (20g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z kaszą pęczak (250 ml)

(seler, pszenica)

Kotlet z fasoli, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Mini pizza – 1 szt.

Banan.

(pszenica)