JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

21-01-2019

Płatki musli na mleku (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z fasoli (30gWarzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa wiejska (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajko)

Pulpety warzywne w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250g)

Ciastko zbożowe – 1 szt.

Owoc – 1 szt.

(pszenica, żyto, owies)

Wtorek

22-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta ciecierzycy (30g) ser tofu (20g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Seler w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Rolada biszkoptowa -1 porcja

(jajko, pszenica)

Środa
23-01.2019

Stół szwedzki

Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser tofu, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk biały z jakiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z owocem polane jogurtem (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jogurt)

Herbata owocowa (250ml)

Zapiekanka z dyni i sera – 1 porcja

(jajko)

Czwartek

24-01-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g), pasta ze słonecznika(30g)

Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Łazanki z pieczarkami(200g)

Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), pasta warzywna(30g),tłuszcz roslinny(10g) Owoc – 1 szt.
Piątek

25-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne (60g), serek z rodzynkami(30g), dżem (20g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z kaszą pęczak)

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajko)

Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g)

Kompot (250g)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Mini pizza wegeteriańska – 1 szt.

Banan.

(pszenica, ser)