JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
||||||
Poniedziałek
21-01-2019 |
Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250g)
Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt. |
|||
Wtorek
22-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Schab w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Biszkopt na mące ziemniaczanej -1 porcja |
|||
Środa 23-01.2019 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, parówka, pasta z sera tofu i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk biały (250 ml)
(seler) |
Pierogi z owocem (200g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250ml)
Zapiekanka z dyni– 1 porcja |
|||
Czwartek
24-01-2019 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz rośliny (5g), pasta ze słonecznika(30g)Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania | Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)
(seler) |
Łazanki z makaronem ryżowym (200g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), filet z drobiu (30g), tłuszcz roślinny(10g) Owoc – 1 szt. | |||
Piątek
25-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne (60g), ser tofu na słodko(30g), dżem (20g) | Zupa jarzynowa z kaszą pęczak (250 ml)
(seler, pszenica) |
Kotlet z fasoli, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g)
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Mini pizza – 1 szt. Banan. (pszenica) |