JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 21-01-2019 Płatki kukurydziane bezglutenowe na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30gWarzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa wiejska z makaronem ryzowym (250 ml) (seler) Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250g) Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt. Wtorek 22-01-2019 Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) Schab w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (jajko) Herbata owocowa (250 ml) Biszkopt na mące ziemniaczanej -1 porcja (jajko) Środa 23-01.2019 Stół szwedzki Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, parówka, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa barszczyk biały z jakiem (250 ml) (seler, śmietana) Ryż z owocem polane jogurtem (200g) Kompot (250 ml) (pszenica, jogurt) Herbata owocowa (250ml) Zapiekanka z dyni i sera – 1 porcja (jajko) Czwartek 24-01-2019 Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), pasta ze słonecznika(30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml) (seler, śmietana) Łazanki z makaronem ryżowym (200g) Kompot (250 ml) Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), filet z drobiu (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt. Piątek 25-01-2019 Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), serek z rodzynkami(30g), dżem (20g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor Warzywa do chrupania Zupa jarzynowa z kaszą gryczaną (250 ml) (seler, śmietana) Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g) Kompot (250g) (śmietana) Herbata z mięty (250ml) Mini pizza bezglutenowa– 1 szt. Banan. 2019-01-21