JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

21-01-2019

Płatki kukurydziane bezglutenowe na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), szynka wieprzowa (30gWarzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa wiejska z makaronem ryzowym (250 ml)

(seler)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250g)

Baton owocowy – 1 szt.

Owoc – 1 szt.

Wtorek

22-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Schab w panierce kukurydzianej(100g), pieczony w piecu, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Herbata owocowa (250 ml)

Biszkopt na mące ziemniaczanej -1 porcja

(jajko)

Środa
23-01.2019

Stół szwedzki

Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, parówka, pasta z sera twarogowego i papryki, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk biały z jakiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z owocem polane jogurtem (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jogurt)

Herbata owocowa (250ml)

Zapiekanka z dyni i sera – 1 porcja

(jajko)

Czwartek

24-01-2019

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), pasta ze słonecznika(30g)

Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Łazanki z makaronem ryżowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), filet z drobiu (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt.
Piątek

25-01-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), serek z rodzynkami(30g), dżem (20g)

Warzywa na chleb: sałata, pomidor Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z kaszą gryczaną

(250 ml)

(seler, śmietana)

Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (50g), marchew junior (50g)

Kompot (250g)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Mini pizza bezglutenowa– 1 szt.

Banan.